S Vianocami sa spája mnoho vecí a neraz aj mnoho jedla. Chýbať medzi ním nesmie ani med – zväčša ako súčasť koláčikov, oblátok či symbolického pomazania čela. Med patrí k najobľúbenejším aj najzdravším sladidlám a využíva sa aj v medicíne. Existujú ho stovky druhov. Ako sa v nich orientovať a ako vlastne vzniká prezradí Jana Obrancová.
1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
S blížiacimi sa Vianocami ale aj samotnou zimou čoraz viac siahame aj po mede. Ten okrem toho, že je prírodným sladidlom, má aj mnoho zdraviu prospešných látok. Avšak len v prípade, že je pravý. A práve to môže byť problémom. Aj v uplynulých rokoch sa na našom i európskom trhu objavili aj falošné medy. Viac povie Jana Obrancová.
2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Osladiť si život medom, to je asi to najlepšie, čo aj v tomto zimnom i sviatočnom období môžeme urobiť. Najlepšie je používať med priamo od včelárov, aby sme tak mali istotu, že ide o pravý med o včiel a nie o jeho lacnú falošnú náhradu.