Šalát z čínskej kapusty a Hydinová pečeň na zelených paprikách

Šalát z čínskej kapusty a Hydinová pečeň na zelených paprikách

Tak ako musí vedieť dobrý publicista pracovať s faktami, mať cit pre mieru,  tak musí mať aj fantáziu. A radosť z kreatívnej práce. Tak nejako je to aj s varením. Variť od oka si môžu dovoliť len najskúsenejší. Ostatným pomôžu presné množstvá surovín , aj postup, ktorý treba pri varení zachovať. Preto vám aj v našom Kulináriu ponúkame recepty, na ktoré si môže trúfnuť aj začiatočník. Tento týždeň  požiadala Hana Michalčíková o recepty publicistku Martinu Galátovú.  

Šalát z čínskej kapusty a Hydinová pečeň na zelených paprikách Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na šalát z čínskej kapusty s balkánskym syrom potrebujeme: 300g čínskej kapusty, jednu zelenú papriku, dve vetvičky kôpru, 50 g balkánskeho syra, olej, ocot, soľ a korenie. Postupujeme nasledovne: Kapustu umyjeme a  nakrájame na jemné rezančeky. Zelenú papriku rozkrojíme, umyjeme, zbavíme semiačok a tiež nakrájame na jemné rezančeky. Kapustu a papriku zmiešame v miske a zjemníme nasekaným kôprom. Balkánsky syr nakrájame na kocky a vmiešame k ostatným surovinám. Pokvapkáme olejom, osolíme a okyslíme a na pol hodinu dáme odstáť.
Na hydinovú pečeň na zelených paprikách potrebujeme: 600g rastlinného oleja, stredne veľkú cibuľu, 400 g hydinovej pečene, 4 menšie zelené papriky, soľ a korenie.
Najprv si na tuku speníme olúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu a hneď pridáme aj umytú a nakrájanú pečeň a zelené papriky nakrájané na rezance. Spoločne osmažíme a keď je pečeň mäkká, dosolíme a dochutíme korením. Podávame s ryžou alebo zemiakmi.

Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto. Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame