Lososová polievka s kôprom

Lososová polievka s kôprom

Viete, ktorá ryba je považovaná doslovne  za „kráľa“? Losos, ryba, ktorá patrí k najobľúbenejším a najpredávanejším rybám vo svete. Zaujímavosťou je , že dospelé lososy sa vracajú do rieky, v ktorej sa narodili a vedci tento jav vysvetľujú schopnosťou lososa zapamätať si typické zloženie rieky a jej pach. Konzumácia mäsa z lososa je zdravá, podporuje imunitný systém, trávenie, aj správnu funkciu štítnej žľazy. Dnes si povieme, akú pochúťku si z tejto ryby môžeme pripraviť. Hana Michalčíková sa pýtala publicistky Martiny Galátovej. 

Lososová polievka s kôprom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnešný recept na Lososovú polievku s kôprom ponúkla do Kulinária publicistka Martina Galátová . Ak by ste si ho chceli pripraviť, budete potrebovať: 300g zemiakov, 1 cibuľu, 2 póry, 600 mililitrov vývaru, 300g lososa, kôpor, 100 mililitrov smotany na šľahanie, 100 mililitrov kyslej smotany a ešte soľ a čierne korenie na dochutenie.
Do hrnca vložíme očistené ,  na kocky nakrájané zemiaky a na drobno nakrájanú cibuľku. Zalejeme vývarom a necháme to variť. Po desiatich minútach pridáme biele časti póru, nakrájané na kolieska. Osolíme, okoreníme a povaríme asi 15 minút. Pred dovarením vložíme na kocky nakrájaného lososa, pridáme podľa chuti nasekaný kôpor a zalejeme obidvoma smotanami. Polievku nakoniec dochutíme soľou a korením a na miernom ohni dovaríme asi 5 minút. Dáme ju do mištičiek a podávame s opečeným toustom . Môžeme ešte ochutiť údenou alebo zelerovou soľou.

Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame