Tento týždeň vám ponúkneme chočianske špeciality. Choča je malá dedinka neďaleko Zlatých Moraviec. Tak si pripravte pero a papier, aby ste si recept mohli zapísať. Začnime polievkou, o ktorej zvykneme hovoriť, že je to grunt do žalúdka. Chočiansku fazuľovicu dala Viere Horákovej ochutnať Mária Králiková.
Fazuľová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujete: Fazuľu, ktorú si večer namočíte do vody, údené mäso, koreňovú zeleninu, ktorú si nakrájate na kocky, zemiaky tiež nakrájané na kocky, cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať. Všetko varíte do mäkka, na koniec zahustíte zápražkou. Pani Mária dáva do polievky aj domáce rezance.
Zajtra budeme pripravovať špecialitu z bravčového mäsa.