Patríte k ľuďom, ktorí majú radi múčne jedlá? Možno vám ulahodíme bryndzovými pirohami. Tie, ktoré pripravovala Veronika Palušová ochutnala Viera Horáková.
Bryndzové pirôžky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu bryndzových pirohov potrebujeme:
Zemiaky, polohrubú múku, 1 vajce, soľ, maslo, slaninku, cibuľu, bryndzu
Postup:
Uvarené zemiaky si nastrúhame, pridáme múku, vajce, soľ, bryndzu, trocha vody. Vypracujeme si cesto, ktoré následne rozvaľkáme a vykrojíme kolieska, do ktorých dáme plnku.
Tú si pripravíme z 1 zemiaku, bryndze, soli, masla a korenia
Zajtra si pripravíme slivkové knedle
Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay