Po celý tento týždeň sme vám ponúkali recepty z kuchárskej knihy, ktorá vznikla v rámci cezhraničnej spolupráce medzi Bánovcami nad Bebravou a obcou Milotice. Sumarizovala ich Veronika Palušová, ktorá nám ponúka recept na slivkové knedle. Zapísala si ho Viera Horáková.
Slivkové knedle Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu slivkových knedlí potrebujeme:
Zemiaky uvarené v šupke, múku, soľ, slivky, maslo, mak, slivkový lekvár
Postup: Uvarené zemiaky nastrúhane, pridáme múku a vypracujeme cesto.
Rozvaľkáme na tenký plát. Do vykrojeného cesta vložíme slivky, ktoré môžeme namočiť do lekváru.
Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay