Šošovica je zázračná potravina. Nachádzala sa bežne na jedálnom lístku Grékov, Egypťanov a Rimanov. Obsahuje 3-krát viac vápnika než obilniny a 7-krát viac železa než špenát. Šošovicové fašírky varíme s Beátou Repíkovou a Renatom Magatom, ktorý zbiera recepty a píše kuchárske knihy.
Šošovicové fašírky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Budeme potrebovať: 500 g šošovice, 5-6 strúčikov cesnaku, 1 cibuľu, 2 vajcia, korenie, soľ, strúhanku, olej.
Postup: prebranú šošovicu uvaríme domäkka, vodu scedíme a šošovicu prelisujeme alebo najemno pomelieme. Do masy pridáme vajcia, soľ, korenie, cibuľu pokrájanú nadrobno, prelisovaný cesnak a dobre premiešame. Zmes naberáme lyžicou, dáme do strúhanky, vytvarujeme fašírky a vložíme ich do rozpáleného oleja. Vyprážame dozlatista z oboch strán. Podávame so zemiakovým šalátom alebo zemiakovou kašou.