Štiepková omáčka

Štiepková omáčka

Tento týždeň nám recepty starých materí ponúka Milka Dobrotinová z Kmeťova. Recept na takmer zabudnutú gurmánsku špecialitu z novozámockého okresu  zaznamenal na svoj magnetofón Miroslav Würfl. 

Štiepková omáčka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

POTREBUJEME:
štiepky čiže sušené jabĺčka
múku
maslo
mlieko
škoricu
cukor
soľ
klinčeky
sladkú smotanu

POSTUP: 
Najskôr dáme variť štiepky, aby nám jabĺčka zmäkli, pridáme škoricu aj klinčeky.  Keď sú jablká mäkké, urobíme si zásmažku s maslom a múkou, pridáme ju k jabĺčkam, dolejeme mlieko, necháme zovrieť, na zjemnenie chuti môžeme priliať sladkú smotanu, dochutíme cukrom a soľou – a omáčka je hotová. Podávame s pečivom alebo s čerstvým chlebíkom...

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame