Tento týždeň nám recepty starých materí ponúka Milka Dobrotinová z Kmeťova. Recept na takmer zabudnutú gurmánsku špecialitu z novozámockého okresu zaznamenal na svoj magnetofón Miroslav Würfl.
Štiepková omáčka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
POTREBUJEME:
štiepky čiže sušené jabĺčka
múku
maslo
mlieko
škoricu
cukor
soľ
klinčeky
sladkú smotanu
POSTUP:
Najskôr dáme variť štiepky, aby nám jabĺčka zmäkli, pridáme škoricu aj klinčeky. Keď sú jablká mäkké, urobíme si zásmažku s maslom a múkou, pridáme ju k jabĺčkam, dolejeme mlieko, necháme zovrieť, na zjemnenie chuti môžeme priliať sladkú smotanu, dochutíme cukrom a soľou – a omáčka je hotová. Podávame s pečivom alebo s čerstvým chlebíkom...