Burda - naše najmenšie pohorie

Burda - naše najmenšie pohorie

Dnešné Obrázky krajiny zachytíme v pohorí, ktoré ma niekoľko naj - je naše najmenšie, najnižšie, najjužnejšie, najteplejšie a zároveň najsuchšie. Má päť naj a ako tvrdia domáci, aj znalci prírody, patrí ku krásnym a jedinečným kútom na Slovensku. Tento geomorfologický celok nájdete neďaleko Štúrova a aspoň slovne ho dnes môžeme spoznávať s Hanou Michalčíkovou. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na južnej strane Dunaj, na západnej rieka Hron a na východe Ipeľ. To je pohorie Burda neďaleko Štúrova, ktoré je výnimočné aj tým, že ho obmývajú tri rieky. Ale ako sme už počuli aj tým, že je to jedno z dvoch sopečných pohorí na Slovensku a jeho krásu si môžete vychutnať pod dubmi, jaseňmi, či javormi. Tak ako Hana Michalčíková, ktorú sprevádzal Zoltán Willánt.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 Aj takéto dôležité upozornenie pripojil znalec miestnej prírody Zoltán Willánt pre návštevníkov pohoria Burda neďaleko Štúrova- nášho najmenšieho, najnižšieho, najužšieho, najteplejšieho a najsuchšieho pohoria , v ktorom sa nachádzajú hneď dve prírodné rezervácie: Kováčovské kopce-juh a Kováčovské kopce- sever.



Autorka: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame