Prechádzka pri Malom Dunaji v okolí Malinova

Prechádzka pri Malom Dunaji v okolí Malinova

Projektom s názvom „Hniezdo“ chceli nadšenci v Malinove vyvolať záujem detí i dospelých o ochranu prírody v okolí Malého Dunaja. Preto vybudovali rozhľadňu v blízkosti navštevovaného altánku Zelenej oázy. Je umiestnená na plošine medzi kmeňmi troch stromov a vo vetre sa hýbe spolu s nimi. Aby stromy netrpeli a zároveň aby bola bezpečná, využíva prvky obľúbených lanových dráh. Hneď pod ňou si môžu deti ľahnúť na drevenú lávku cez mokraď a zblízka pozorovať vodný svet. V Malinove nahrával Miroslav Würfl.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Teraz sa opäť vraciame na náučný chodník pri Malom Dunaji. Cieľom dnešnej vychádzky žiakov Základnej školy v Malinove  spolu s Alžbetou Šimonovičovou z Občianskeho združenia Pro Eberhard  bola nielen rozhľadňa, vďaka ktorej môžete pozorovať okolie a život priľahlej mokrade. Ďalším lákadlom pre turistov je aj tzv. bobrí hrad, ktorý len nedávno v tejto lokalite odovzdali deťom. V podunajskom lužnom lese nahrával Miroslav Würfl.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Deti sa už tešia na letné prázdniny, počas ktorých si možno spomenú aj na bobra a iné zvieratá, o ktorých sa viac dozvedeli na spoločnom výlete v lužných lesoch pri Malom Dunaji. Za úpravu tohto rekreačného areálu získalo Občianske združenie Pro Eberhard osobitné ocenenie Ministerstva životného prostredia – Cenu za krajinu v roku 2016. Malinovčania  hovoria, že toto ocenenie je pre všetkých, ktorí si obľúbili prírodu a podieľajú sa aj na čistení chodníkov.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame