Príbeh na týždeň: Príbeh kaviarne

Príbeh na týždeň: Príbeh kaviarne

Včera sa začal ďalší nový rok. Bez ohľadu na to, koľko prelomov rokov sme už zažili, vždy môžeme štartovať odznovu. My vám tento týždeň ponúkneme niekoľko príkladov nových začiatkov. Každé ráno si s Michalom Hercegom posedíme v jednej kaviarni. Najprv navštívime Prievidzu, kde si svoju kaviareň pred niekoľkými rokmi založila mama dvoch detí Adriana Rakovská. Najprv do nej chodila ako zákazníčka, ale potom si povedala: "Túto kaviareň chcem!" A hoci to nevyzeralo hneď ružovo a okolie nebolo pre jej myšlienku zďaleka také nadšené ako ona, nakoniec sa jej to podarilo. 

Príbeh kaviarne - Prievidza Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak to bola Adriana Rakovská, ktorá si na prievidzskom sídlisku splnila svoj kaviarenský sen. Jej príbeh našiel Michal Herceg v novej knihe Naj... miesta Slovenska, kde sa dá dočítať aj o ďalších zaujímavých kaviarňach 

Tento týždeň vás už druhé ráno pozývame na kávu. Nejde však pritom len o lahodný nápoj, ale najmä o originálne nápady a príbehy ľudí, ktorí sa rozhodli otvoriť si vlastnú kaviareň. Neraz pracovali v domácich i zahraničných podnikoch a veľa sa učili, aby si pre seba vybrali to najlepšie. V Topoľčanoch navštívil Michal Herceg kaviareň s cyklistickým zameraním. Porozprával sa tu s jej majiteľom, ktorý si hovorí Evžen.

Topoľčianska kaviareň na kolesách Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Máte už za sebou rannú kávu? Ak nie, dajte si ju s nami teraz no a pri voňavej šálke sa trochu porozprávame aj o histórii. Pôjdeme do kaviarne v Ivanke pri Dunaji, ktorá je venovaná osobnosti Milana Rastislava Štefánika. S jej spolumajiteľom Viktorom Mesárošom sa rozpráva Michal Herceg.

Ivánka pri Dunaji Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sa spolu pozrieme do Cífera, kde si dvaja šikovní majitelia pred rokom otvorili kaviareň v prestavanej sýpke. Tibor Čepec a Andrej Križan robili už v živote všeličo, ale toto bolo predsa len čosi iné. Ako sa asi darí kaviarni na dedine? Zaujímalo Michala Hercega.

Cífer Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme vám predstavili štyri zaujímavé kaviarne z Prievidze, Topoľčian, Ivanky pri Dunaji a z Cífera. Podniky s dobrou kávou, ale aj so zaujímavým príbehom, môžete nájsť po celom Slovensku a ako sme počuli, nie vždy je to iba vo veľkých mestách.



Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame