Turistika na bicykli

Turistika na bicykli

Výlety na bicykli po Slovensku nie sú žiadnou novinkou. Kto  takúto cestu už vyskúšal vie, že zo sedla bicykla je najkrajší výhľad  na okolitý svet. A keď vás ešte v tomto počasí osvieži príjemný vánok - je to pocit na nezaplatenie.  Presvedčíme sa o tom aj v tohto týždňovom seriáli. Dnes sa spolu s Miroslavom Würflom  vyberieme na bicykli za historickými pamiatkami hore Považím. 

Turistika na bicykli 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň je seriál Rádia Regina Západ venovaný najmä priaznivcom cyklistiky. Je to taká naša archívna ochutnávka, keďže aj športový život sa snáď bude postupne vracať do normálu.

Práve nadšenci jazdy na dvoch kolesách pripravili v Bratislave ešte pred vypuknutím pandémie viacero atrakcií pre deti. Nechýbali rôzne súťaže, štafetové behy, kurz na dopravnom ihrisku alebo jazda zručnosti na tzv. pamptrekovej dráhe. Pri školákoch z Grősslingovej ulice sa Miroslav Würfl pristavil vo chvíli, keď zosadali zo svojich dvojkolesových tátošov.

Turistika na bicykli 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dôležité je, že prenosných ihrísk stále pribúda a tak už čoskoro si ich deti užijú tak, ako v našej nahrávke. Pamptrek je totiž aj príjemný individuálny šport.

Tento týždeň je seriál Rádia Regina venovaný priaznivcom cyklistiky. Dnes sa zameriame na moderné technológie, pretože medzi cykloturistami si čoraz väčšiu obľubu získavajú bicykle na asistenčný elektrický pohon. A tie sú vhodné aj na výlety v náročných kopcovitých terénoch. V Bratislave si pred časom mohli záujemcovia jazdu na elektrobicykloch aj vyskúšať. V centre mesta im to zadarmo umožnili organizátori cyklo-popoludnia zo spoločnosti Ebajk. Miroslav Würfl ako prvého oslovil Milana Kodnára a najskôr sa pýtal na technické parametre.

Turistika na bicykli 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V seriáli Rádia Regina Západ sa dnes zameriame najmä na cykloturistov a rodinné výlety. Pokračuje Miroslav Würfl.

Turistika na bicykli 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


S každoročným nárastom počtu vozidiel na cestách sa zvyšuje aj počet dopravných nehôd, pri ktorých dochádza k ľahkým alebo ťažkým zraneniam, niekedy aj s trvalými následkami a čo je najhoršie - aj k stratám na ľudských životoch. V dnešnej časti nášho cyklo seriálu sa zameriame na dopravnú výchovu. Tá je v základných školách nenahraditeľnou súčasťou systému, aby sa deti dokázali orientovať v zložitých dopravných situáciách. Bratislavskí školáci zažili len niekoľko dní pred vypuknutím pandémie koronavírusu fingovanú dopravnú špičku priamo v historickom centre mesta. Bol tam aj Miroslav Würfl.

Turistika na bicykli 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V seriáli Rádia Regina tento týždeň sme vám spolu s Miroslavom Würflom priblížili rôzne podoby cyklistiky.
Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame