Zaniknuté uličky Malaciek

Zaniknuté uličky Malaciek

Viete si predstaviť, že by ste sa v Maline okúpali? Samozrejme nie v obľúbenom ovocí, ale v potoku, ktorý pretekal kedysi stredom Malaciek. Nájdu sa pamätníci, ktorí si to vedia nielen predstaviť, ale aj oživiť v spomienkach. Napríklad Stanislav Belan, znalec miestnej histórie , ktorý Hanu Michalčíkovú pozval na miesto, ktoré považuje za srdce mesta.  

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pred chvíľou sme sa v Malackách prechádzali po miestach, kde tiekol potok Malina a pod starou vŕbou, zapustenou koreňmi hlboko v zemi, nostalgicky spomínali na časy slávy tohto mesta. Veď z historických pamiatok Malaciek zostalo iba minimum. Teraz vás pozveme k inému stromu , ktorý ako jediný zostal z  aleje vysadenej Pálfyovcami. Náš sprievodca Stanislav Belan ho Hane Michalčíkovej predstavil ako veselú lipu s ambíciou na čestného občana mesta. 

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Historickú podobu mesta v Malackách dokumentuje len málo pamiatok, ale tými zelenými dobovými výkričníkmi  sú tu stromy- smutná vŕba a veselá lipa. Aj ony boli súčasťou vychádzky Hany Michalčíkovej so znalcom miestnej histórie, lokálpatriotom Stanislavom Belanom.


Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: wikipédia/CC

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame