Životný štýl: Knihovníčka Helena Pekarovičová

Životný štýl: Knihovníčka Helena Pekarovičová

Helenu Pekarovičovú poznajú Hlohovčania, milovníci literatúry i kultúry z celého radu podujatí. Väčšinu z nich so svojimi priateľmi nielen pripravuje, ale mnohé i konferuje. Domovsky je však v hlohovskej Mestskej knižnici – nejedného návštevníka a milovníka kníh vedela navigovať k správnej literatúre. Navyše za 37 rokov svojej práve predstavovala mladých autorov i prácu známych spisovateľov. S Helenou Pekarovičovou sa stretol Martin Jurčo. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Helena Pekarovičová strávila 37 pracovných rokov v hlohovskej mestskej knižnici – ako riaditeľka, pracovníčka oddelenia pre deti i vedúca. V týchto dňoch sa s prácou pre knižnicu musela rozlúčiť – stretneme sa s ňou na podujatiach spomínaného občianskeho združenia Exlibris Ad Personam.

Hovoríme o životnom i pracovnom štýle Heleny Pekarovičovej. Celý život pracovala v hlohovskej Mestskej knižnici. Popri tom stojí napríklad pri veľkej medzinárodnej súťaži detských knižných značiek Exlibris. Na jej vyhodnotenie prichádzajú deti z celého sveta – dokonca aj z rôznych exotických krajín. Helena Pekarovičová sa cíti medzi knihami a pri spisovateľoch ako doma – aj pri rôznych projektoch združenia Exlibris Ad Personam. S Helenou Pekarovičovou sa rozprával Martin Jurčo.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovorila Helena Pekarovičová, ktorá celý život venovala knihám a čítaniu v Mestskej knižnici v Hlohovci. V týchto dňoch sa s prácou pre knižnicu musela rozlúčiť – no stretneme sa s ňou na podujatiach spomínaného občianskeho združenia Exlibris Ad Personam.


Galéria

Helena Pekarovičová.jpg
Autor a foto Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame