Darina Marušiaková - lekárka a večná optimistka

Darina Marušiaková - lekárka a večná optimistka

Široký úsmev, zvonivý hlas a iskra v očiach málokedy chýbajú v tvári Dariny Marušiakovej. Rodáčka z Vlčkoviec pri Trnave vystriedala viaceré miesta pre život, aby sa napokon znovu do Vlčkoviec vrátila. Dnes tam býva znovu viac než dvadsať rokov. Po šiestich rokoch vo funkcii starostky sa znovu vrátila k medicíne. Viac sa o nej dozvedela Iveta Pospíšilová.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rehabilitačná lekárka Darina Marušiaková dochádza vždy jeden deň v týždni na pracovisko v Trnave a ďalší v Seredi. Je to aj z toho dôvodu, že v jej špecializácii je nedostatok mladších odborníkov. Stráži si však, aby mala čas aj na rodinný život, priateľov a mnoho záľub.

Isto ste postrehli krásny jazykový prejav Dariny Marušiakovej z Vlčkoviec. Spieva v súbore, moderuje rôzne obecné podujatia. Ochotnícke divadlo však nikdy nehrávala, zato takmer do päťdesiatky sa veľmi rada zúčastňovala na recitačnej súťaži Vansovej Lomnička.  Iveta Pospíšilová bola zvedavá aj na jej ďalšie záľuby.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Ďalšími záľubami pani Darinky sú ľudové kroje, hľadá a zabezpečuje ich aj pre spevácku skupinu. Spevácku skupinu Vlčkovanka budeme počuť už o týždeň v nedeľných Zvonoch nad krajinou, ktoré Iveta Pospíšilová pripravuje s Michalom Hercegom.

Autorka. Iveta Pospíšilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame