V Zavare otvorili dom tradícií – aj Gejzu Dusíka

V Zavare otvorili dom tradícií – aj Gejzu Dusíka

Osobnosť hudobného skladateľa večne zelených melódií a operiet – Gejzu Dusíka – vám isto nemusíme pripomínať. Jeho Modrá ruža a desiatky a desiatky titulov sa stali veľmi blízkymi pre viacero generácií. A sú vo vedomí dodnes.

Tento rodák z obce Zavar pri Trnave má vo svojej obci už aj pamätnú izbu. Dcéra skladateľa Dagmar Holomáňová darovala obci časť artefaktov z pozostalosti. Dostali čestné miesto v samostatnej miestnosti v novom Dome tradícií v Zavare.

V slávnostnom programe pozdravil obec a spolurodákov napríklad aj jubilant Peter Dvorský alebo herec a pedagóg Juraj Sarvaš. Ako tento pamätný dom vznikol povedal Martinovi Jurčovi starosta obce Zavar Lukáš Sochor.

V Zavare otvorili dom tradícií – aj Gejzu Dusíka 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sme na návšteve v obci Zavar pri Trnave. Tam sa narodil hudobný skladateľ Gejza Dusík. V Dom tradícií obce, ktorý celkom nový otvorili – má aj svoje čestné miesto Gejza Dusík. Martin Jurčo sa na slávnosti stretol  s jeho dcérou – Dagmar Holomáňovou. A najprv sa jej spýtal – aký mali vzájomný vzťah: otec/dcéra.

V Zavare otvorili dom tradícií – aj Gejzu Dusíka 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Viac si o atmosfére z otvorenia pamätnej izby a domu tradícií v obci Zavar povieme v relácii Na koncert s Reginou – v piatok po 23. hodine alebo v nedeľu po 21. Okrem pesničiek Gejzu Dusíka povedia viac – spevák Peter Dvorský, pedagóg a herec Juraj Sarvaš, dcéra skladateľa Dagmar Holomáňová, starosta obce Zavar Lukáš Sochor a Alena Heribanová.

Autor: Martin Jurčo, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame