Ochotníci: Hráme ako vieme

Ochotníci: Hráme ako vieme

Divadlo TANDEM vzniklo v roku 2011 a hneď ďalší rok uviedli svoje prvé predstavenie Rodinný návod. Nasledovali tituly O hlúpej kráľovnej, Niet človeka bez človeka, Po svadobnej ceste, Upíria kríza a ďalšie. Ide o autorské predstavenia, predovšetkým komédie. Divadlo Tandem vystriedalo viacero pristorov, ktoré boli ich domovom, aktuálne pôsobia v spoločenskom dome Nivy. Šéfom divadla je Martin Michael Benčič, jeho asistentom a jedným z prvých členov divadla je aj Peter Trnka. S oboma sa stretol Marcel Hanáček.

Ochotníci: Hráme ako vieme 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ochotnícke divadlá pôsobia väčšinou na dedinách, ale aj mnohé väčšie mestá majú svojich ochotníkov. Divadlo spája ľudí s rovnakými záujmami, s troškou exhibicionizmu, ktorí sa rozhodli tráviť voľný čas spoločne ako partia, ako jeden TANDEM. Tak sme opäť pri názve ochotníckeho divadla, o ktorom hovoríme dnes - divadlo TANDEM je z Bratislavy, domovskú scéna majú v spoločenskom dome Nivy, hrajú autorské predstavenia, a viac povedia dvaja ich členovia - šéf divadla Martin Michael Benčič a Peter Trnka. Stretol sa s nimi Marcel Hanáček.

Ochotníci: Hráme ako vieme 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Posledným realizovaným spoločným cieľom divadla TANDEM je satirická komédia Úprimne a ochotníci "úprimne" dúfajú, že si ju ešte v tejto sezóne aspoň raz zahrajú, keď sa uvoľnia opatrenia a budú povolené verejné produkcie.

 

Autor: Marcel Hanáček; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame