Kultúra v Novom Meste nad Váhom žije aj v ťažkých časoch

Kultúra v Novom Meste nad Váhom žije aj v ťažkých časoch

Nedá sa nič robiť, iba... pracovať. Asi tak by sme mohli charakterizovať prístup riaditeľky mestského kultúrneho strediska v Novom Meste nad Váhom Márie Volárovej, ktorú nedávno navštívil Michal Herceg. Predtým pôsobila ako profesionálna dirigentka a úspešne "diriguje" aj kultúrne dianie v meste. Keďže hľadisko aj celá budova kultúrneho strediska sú prázdne, umenie sa vybralo za ľuďmi priamo do ulíc.

Kultúra v Novom Meste nad Váhom žije aj v ťažkých časoch 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vydané cd-čko, zrekonštruované orchestrisko, vzkriesenie filmového festivalu pre deti a zvukovo-obrazové mapovanie kultúrneho diania v meste. Aj toto sú výsledky práce Márie Volárovej a jej tímu v Novom Meste nad Váhom.

Dnes vám predstavujeme neobyčajne pestrú činnosť, ktorú zastrešuje mestské kultúrne stredisko v Novom Meste nad Váhom. Je to príklad, koľko sa dá toho urobiť aj v náročných časoch, ktoré už takmer rok prežívame. S riaditeľkou strediska Máriou Volárovou sa rozpráva Michal Herceg.

Kultúra v Novom Meste nad Váhom žije aj v ťažkých časoch 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Novom Meste nad Váhom Mária Volárová hovorí, že pri jej práci netreba zabudnúť snívať, vnímať a počúvať. Potom sa darí aj v ťažších časoch. Už teraz tamojšie aktivity na internete sledujú ľudia ďaleko za hranicami mesta a ako sme pred chvíľou počuli, aj za hranicami Slovenska. Držíme palce, nech sa darí aj naďalej.

Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame