O románe Svedectvá s umeleckou prekladateľkou Katarínou Karovičovou

O románe Svedectvá s umeleckou prekladateľkou Katarínou Karovičovou

Katarínu Karovičovú si pamätajú staršie generácie ako folkovú speváčku, skladateľku a textárku. V rokoch 1974 až 1978 vystupovala v úspešnom duete so spevákom Petrom Topoľským. Od osemdesiatych rokov žije a pôsobí v Prahe, ale po celé desaťročia je v stálom pracovnom styku so slovenskými vydavateľstvami. Preložila desiatky zásadných diel zo svetovej literatúry písanej po anglicky. Medzi jej najnovšie umelecké preklady patrí román svetoznámej kanadskej spisovateľky Margaret Atwoodovej Svedectvá. Redaktorka Ivica Ruttkayová sa stretla s Katarínou Karovičovou a porozprávala sa s ňou o preklade románu Svedectvá, čo je pokračovaním Príbehu služobníčky, známeho románu Margaret Atwoodovej z roku 1985, ktorý bol sfilmovaný a vznikol aj televízny seriál.

O románe Svedectvá s umeleckou prekladateľkou Katarínou Karovičovou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


O novom románe kanadskej spisovateľky Margaret Atwoodovej Svedectvá, čo je pokračovanie úspešného románu Príbeh služobníčky, hovorila umelecká prekladateľka Katarína Karovičová s redaktorkou Ivicou Ruttkayovou.

Autor: Ivica Ruttkayová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame