Spevácka skupina Povoja má 30 rokov

Spevácka skupina Povoja má 30 rokov

Túto hodinku sa budeme venovať najmä našej ľudovej hudbe. Ak patríte medzi návštevníkov koncertov Orchestra ľudových nástrojov Slovenského rozhlasu – zaiste vám netreba predstavovať ženskú spevácku skupinu Povoja. Vznikla pred tridsiatimi rokmi, na konci roka 1991. Počúvať budeme teda piesne, ale i spomienky. Martin Jurčo sa rozprával so speváčkou Renatou Rafaelisovou a vedúcou Povoje Vierou Praženkovou.

Spevácka skupina Povoja má 30 rokov I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ženská spevácka skupina Povoja má tridsať rokov. S vedúcou Vierou Pražekovou a členkou Renatou Rafaelisovou sa  rozprávame o ich programoch, ale aj repertoári. Oslovil ich Martin Jurčo.

Spevácka skupina Povoja má 30 rokov II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ženská spevácka skupina Povoja má tridsať rokov. Už sme hovorili, že vznikli odčlenením z pôvodného folklórneho súboru a speváckej skupiny Dimitrovec. Najčastejšie však účinkujú s Orchestrom ľudových nástrojov Slovenského rozhlasu. Martin Jurčo sa na spoluprácu pýtal dlhoročného umeleckého vedúceho OĽUNu Miroslava Dudíka.

Spevácka skupina Povoja má 30 rokov III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ženská spevácka skupina Povoja má tridsať. Vedúcej skupiny Viere Praženkovej a speváčkam želáme do ďalších rokov najmä veľa zdravia, dobré hlasy a veľa nápadov.

Autor: Martin Jurčo, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame