Festivalové minúty – Zázračný oriešok

Festivalové minúty – Zázračný oriešok

V Piešťanoch sa na rôznych miestach po dvoch rokoch opäť symbolicky otvorili brány 12. ročníka rozhlasovej rozprávky Zázračný oriešok. Súčasťou sú stretnutia s autormi, ilustrátormi, hudba a celý rad podujatí pre deti a dospelých.
Už dnes predpoludním sa začali niektoré podujatia pre školy. Na jednom z nich – v piešťanskom Dome umenia - oslovil Martin Jurčo autorku Alexandru Salmelu a ilustrátorku Martinu Matlovičovú.

Zázračný oriešok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Po dvanásty krát sa v Piešťanoch ozvala zvučka rozhlasového festivalu rozprávok Zázračný oriešok. Desiatky stretnutí s knihami, rozhlasovými hrami, ilustráciami i spisovateľmi a výtvarníkmi potrvá až do piatka. Okrem odbornej poroty hodnotia rozhlasové rozprávky v troch kategóriách až tri detské poroty.
Včera bol v Kursalóne otvárací večer – a na ňom dostal cenu Márie Ďuríčkovej spisovateľ Ľubomír Feldek. Za celoživotné dielo v oblasti rozhlasovej rozprávky odovzdali ocenenie hercovi Františkovi Kovárovi. Martin Jurčo sa s oceneným majstrom porozprával.

Zázračný oriešok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ľubomír Feldek hovoril o spisovateľovi a básnikovi Jánovi Turanovi. Pripomeňme, že predne pred 65 rokmi – v máji 1957 aj Ľubomír Feldek debutoval na rozhlasových vlnách. Zajtra po 13. hodine sa vám prihovoríme z festivalu Zázračný oriešok v Piešťanoch z Vily Astória – od 13. do 17. hodiny.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame