Nová kuchárska kniha je názov diela spisovateľky Terézie Vansovej, o ktorom mnohí doteraz netušili. Táto významná osobnosť slovenskej literatúry, zakladateľka ženského časopisu Dennica, funkcionárka spolku Živena, podporovateľka ochotníckeho divadla a etnografka, bola aj, ako dnes vieme, vynikajúcou kuchárkou. Pripomeňme, že Terézia Vansová žila v rokoch 1857- až 1942. Pri príležitosti 75. založenia vydavateľstva Tatran bola v Bratislave uvedená do života Nová kuchárska kniha, ktorú zostavila Terézia Vansová. Redaktorka Ivica Ruttkayová sa pri tej príležitosti porozprávala s editorkou Janou Piroščákovou a vydavateľkou Evou Mládekovou, ktorú budeme počuť ako prvú.
Čítanie - Tip na zaujímavú knihu
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
V Novej kuchárskej knihe, čo zostavila na začiatku 20. storočia spisovateľka Terézia Vansová nájdeme zaujímavé recepty ako ryžová polievka, mandľové pstruhy, či paprika plnená kapustou. Aj vďaka týmto receptom sa môžeme dozvedieť o živote rodín na Slovensku spred vyše sto rokov podstatne viac.