Čo vy na to? Bratia Hochschornerovci

Čo vy na to? Bratia Hochschornerovci

Minulý týždeň sme o tomto čase  spomínali na Mariána Vargu, na hudobnú legendu, ktorá nás opustila,. Ale odo dneška už budeme pokračovať podľa plánu. Ľudovít Jakubove nám prináša rozhovor s najúspešnejšími športovcami v dejinách Slovenska. Viete hneď povedať ich mená?

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa Ľudeovít Jakubove rozpráva s dvojičkami Petrom a Pavlom Hochschornerovcami. Trojnásobnými olympijskými víťazmi - čo sa žiaľ už nezopakuje, päťnásobnými majstrmi sveta a šesťnásobnými európskymi šampiónmi. Včera nám "Hochšíci" prezradili ako začínali, a že to bolo dosť neskoro.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

"Hochšíci" ich volali už od detstva, keď ešte nikto netušil, že budú najúspešnejšími slovenskými reprezentantmi. Ktovie, či niekto bude úspešnejší, ako  Peter a Pavol Hochschornerovci? 3 zlaté a jeden bronz  z olympiády, 5 krát majstri sveta, 6 Európy. Ľudovít Jakubove sa  s nimi rozprával aj o nasledovníkoch.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak môže niekto slúžiť mládeži ako vzor úspešných športovcov, tak Peter a Pavol Hochschornerovci, rozhodne áno. 3 po sebe idúce olympijské zlaté, 5 zlatých z MS, 6 z európskych šampionátov, o druhých a tretích miestach nehovoriac. Ale,  možno aj oni kedysi niekoho obdivovali.  Opýtal sa ich na to Ľudovít Jakubove.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Peter a Pavol Hochschornerovci, prezývaní "Hochšíci". Kto by ich nepoznal? Najúspešnejší, nie len vodáci, ale slovenskí reprezentanti vôbec: Nik okrem nich nemá tri zlaté a jeden bronz  z olympiády, päť titulov Majstrov sveta, šesť Európy. Pavol, ten nižší z dvojičiek, je navyše aj otcom polročného syna. Ľudovít Jakubove má pre nich na piatok trochu nepríjemnú otázku:

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Ľudovít Jakubove; ILustr. foto TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame