Životný štýl: O francúzštine s doc. Petrom Kopeckým

Životný štýl: O francúzštine s doc. Petrom Kopeckým

Život diplomata, prekladateľa a pedagóga docenta Petra Kopeckého bol zaujímavý od začiatku. Nezvyčajné je už miesto jeho narodenia, kuchyňa kaštieľa v Hajnej Novej Vsi pri Topoľčanoch. Hovoriť by ste s ním mohli o všeličom, napríklad o jeho niekdajšom pôsobení na diplomatickom poste v Rumunsku, o sprevádzaní turistov alebo o európskej politike. Michal Herceg sa však pre dnešok zameral na jednu veľkú lásku Petra Kopeckého a tou je francúzština, ktorú v súčasnosti vyučuje na Katedre translatológie Filozofickej fakulty Univerzity Konštantína filozofa v Nitre. No nevyhneme sa ani spomínanému kaštieľu v Hajnej Novej Vsi.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nebojme sa francúzštiny. Nabáda nás pedagóg z nitrianskej katedry translatológie docent Peter Kopecký, s ktorým sa rozpráva Michal Herceg. Možno vám francúzsky jazyk bude po nasledujúcich slovách aspoň o niečo bližší a zrozumiteľnejší.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak to bol docent Peter Kopecký, dnes na tému užitočnosti francúzštiny, ktorú si začal osvojovať už na strednej škole. Neskôr na univerzite vyštudoval aj rumunčinu. Nemčina bola preňho samozrejmosťou, angličtina nevyhnutnosťou no a po slovensky sa s ním rozprával Michal Herceg.

Autor: Michal Herceg; Foto: inst-asa.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame