Úspechy a plány trnavských archeológov

Úspechy a plány trnavských archeológov

Nielen obyvatelia Trnavy, i jej návštevníci sledujú, ako sa toto mesto počas posledných rokov mení. Rekonštrukcie budov a obnova celej pešej zóny boli spojené s archeologickými výskumami. Na väčšine z nich sa podieľal aj dnešný dekan Filozofickej fakulty Trnavskej univerzity Erik Hrnčiarik. Rodák od Brezna na Trnavskej univerzite študoval, a má aj skúsenosti z archeologických výskumov v Nemecku. Najnovšie dostal aj Cenu Mesta Trnava. Nielen o archeologických výskumoch sa s ním rozprával Martin Jurčo.  

Úspechy a plány trnavských archeológov - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rozprávame sa s dekanom Filozofickej fakulty Trnavskej univerzity, archeológom Erikom Hrnčiarikom. Najnovšie je aj nositeľom Ceny Mesta Trnava, a to najmä za výskumy, ktoré pripravil v posledných rokoch. Napr. za prieskum Dolnej mestskej brány, ktorej zakreslenie v teréne nájdeme na začiatku pešej zóny v Trnave. Martin Jurčo sa Erika Hrnčiarika pýtal na úspechy i plány trnavských archeológov.

Úspechy a plány trnavských archeológov - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoril Erik Hrnčiarik, súčasný dekan Filozofickej fakulty Trnavskej univerzity. Ako priznal, je rád, že súčasná Trnavská univerzita pokračuje v tradícii historickej inštitúcie, fungujúcej v rokoch 1635 až 1777.

Autor a foto: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame