Cestovateľ a politológ Svetozár Krno

Cestovateľ a politológ Svetozár Krno

Dvetisíc kilometrov od Železných vrát po Devín: 78 dní po karpatskom oblúku. To je len jedna z cestovateľských kníh. Jej autorom je vysokoškolský pedagóg, politológ, spisovateľ literatúry faktu, expedičný turista Svetozár Krno. Vďaka tomu, že je cestovateľ, môže priamo na mieste skúmať najmä regióny Európy a Ázie. Tie sú preňho zaujímavé. Svetozár Krno dlhé roky učí na Univerzite Konštatína Filozofa v Nitre, a poznajú ho aj návštevníci mnohých knižníc. Veľmi rád totiž prezentuje svoje fotografie a zážitky po rôznych mestách Slovenska. Na jednej z takýchto akcií sa s ním stretol aj Martin Jurčo.  

Cestovateľ a politológ Svetozár Krno - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rozprávame sa s politológom a bratislavským rodákom Svetozárom Krnom. Pripomeňme, že aj jeho starý otec Ivan Houdek bol cestovateľom – aj keď v menších slovenských a českých podmienkach. Svetozár Krno spoznáva predovšetkým krajiny južnej a východnej Európy a Ázie. A ako politológa a pedagóga ho poznajú na viacerých univerzitách. Pokračuje Martin Jurčo.

Cestovateľ a politológ Svetozár Krno - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Svetozár Krno je autorom pätnástich kníh, v ktorých mapuje svet ako cestovateľ so všetkými turistickými zaujímavosťami, no najmä si všíma, čím žijú tamojší obyvatelia. 

Autor: Martin Jurčo; Ilustr foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame