Čo ma živí, čo ma teší - Andrea Görnörová

Čo ma živí, čo ma teší - Andrea Görnörová

Čo je malé, to je pekné - vravelo sa kedysi na obranu malých žien. Žena, ktorú vám dnes predstavíme, k malým nepatrí, ani vzrastom, ani prácami, ktorým vtláča pečať originality. Andrea Görnörová je povolaním zvukovou techničkou v rozhlasovom štúdiu, ale vo voľnom čase sa venuje zvláštnemu koníčku - miniatúram. Obdivovať ich je prirodzené, nasledovať, oveľa náročnejšie. Rozprávala sa s ňou Hana Michalčíková.

Andrea Görnörová 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Koníček Andrey Görnerövej nie je na uživenie. Je na potešenie. Ale všetci veľmi dobre vieme, že aj dušu treba zásobovať. Pokiaľ to zvládajú šikovné ruky a trpezlivá povaha, výsledkom je pokoj, ktorý v živote všetci hľadáme.

Hovorí sa, že trpezlivosť a vytrvalosť napĺňajú sny. Andrea Görnerövá má trpezlivosti na rozdávanie. Môže za ňu povaha a aj koníčky, ktoré ju v tejto vzácnej ľudskej vlastnosti podporujú - práca s miniatúriami. Už sme dnes hovorili o jej knižnici, šatníkovej skrini a piknikovom kufríku, ktoré vojdú do dlaní. Teraz vám predstavíme ďalší unikát, ktorý vypĺňa jej voľný čas - výšivku, ktorá pozostáva z krížikov, takých drobných, že ich miery je voľným okom ťažko odhadnúť. Hane Michalčíkovej porozprávala Andrea Görnerövá o osobitostiach tejto jedinečnej výšivky.

Andrea Görnerövá 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sedieť celé hodiny v kresle s očami prilepenými na plátno a malilinkou ihlou vyšívať malilinké krížiky, to chce doslova more trpezlivosti. Rovnako ako vyrobiť podľa vlastného nákresu miniatúrnu knižnicu aj s policami plnými kníh, šatníkovú skriňu s uterákmi a bielizňou ,aj piknikový kufrík plný príborov a servítok. To všetko dokážu šikovné ruky Andrey Görnörovej. A hoci je k svojim prácam pripútaná silným putom, predsa len rada sedenie vymení aj za pohyb. Cvičenie jogy pomôže chrbtici a prinesie jej energiu do ďalšej práce.

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame