Zberateľ autogramov Martin Šimovec z Nového Mesta nad Váhom

Zberateľ autogramov Martin Šimovec z Nového Mesta nad Váhom

Viete kto je nositeľom titulu Slovenský rekord v počte zozbieraných autogramov? Novinár a pedagóg z Nového Mesta nad Váhom Martin Šimovec. Rekord získal v roku 2006, keď jeho zbierka prekročila 33 373 autogramov. Dnes ich počet stúpol o päťtisíc, tak je Martin Šimovec stále na vrchole slovenského rekordu. Medzitým napísal aj knihu s názvom Dotkol som sa hviezd, ktorá hovorí o tajomstvách i radostiach zbierania autogramov.
Martin Jurčo sa s Martinom Šimovcom rozprával aj o tom, kedy so zbieraním začínal. Tento dátum si Martin Šimovec veľmi dobre pamätá.

Zberateľ autogramov Martin Šimovec z Nového Mesta nad Váhom 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Poznajú ho nielen jeho žiaci z Nového Mesta nad Váhom, ale najmä čitatelia regionálnych novín. Svetový koníček a slovenský rekord dosiahol pedagóg a novinár Martin Šimovec z Nového Mesta nad Váhom. Martin Jurčo sa ho opýtal aj na to – aký je rozdiel v zbieraní autogramov dnes a povedzme pred 30timi rokmi.

Zberateľ autogramov Martin Šimovec z Nového Mesta nad Váhom 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V rubrike, v ktorej vám predstavujeme ľudí so zaujímavými koníčkami sme sa rozprávali so zberateľom, ktorý má na Slovensku najviac autogramov – viac ako 38 tisíc. Je to pedagóg a novinár Martin Šimovec z Nového Mesta nad Váhom. Najnovšie počas koronakrízy publikuje na svojom profile na sociálnej sieti aj zážitky s osobnosťami pri zháňaní autogramov.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame