Čo ma živí, čo ma teší - Lenka Šarközyová

Čo ma živí, čo ma teší - Lenka Šarközyová

Splnenie detského sna o povolaní vyjde len málokomu.
S dospievaním sa nám totiž priania, predstavy a zameranie menia a v pracovnom živote nakoniec neraz skončíme tam, kde sme si nikdy nepredstavovali.
Existujú ale aj výnimky – ľudia, ktorí si splnili, aj keď kľukatejšou cestou, to, po čom túžili od detstva.

S Lenkou Šarközyovovu sa Tatiana Šušková zoznámila pri hľadaní Veselých kameňov, aktivite maľovania kameňov, ktorá počas pandémie medzi mamičkami a deťmi nabrala na celom Slovensku na obrátkach. A tak pri rozprávaní sa o tejto záľube, padla aj otázka čo ju živí:

Čo ma živí, čo ma teší - Lenka Šarközyová 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Materská škola v Dúbravke už pred pár dňami otvorila svoje brány pre tých najmenších, takže okrem napĺňania sociálnych potrieb, môžu vďaka šikovným pani učiteľkám rozvíjať aj svoj talent. Napríklad ten výtvarný maľbou na kamene...

Našli ste na obrubníku pred domom veselo pomaľovaný kamienok?

Keď učiteľka materskej školy Damborkovo v Dúbravke Lenka Šarközyová, inšpirovaná zahraničím, priniesla pred tromi rokmi do škôlky myšlienku Veselých kameňov – teda aktivity maľovania kamienkov a ich rozmiestňovania na verejných miestach, netušila, že okrem areálu škôlky, kde si deti túto činnosť veľmi obľúbili, sa Veselé kamene „rozkotúľajú“ do celého Slovenska.

Rodičia, ktorí zostali s deťmi doma totiž hľadali nové možnosti vyplniť deťom voľný čas atraktívnou činnosťou a táto aktivita je teraz veľmi populárna. 

Lenka Šarközyová však maľuje kamene už dávno a tie naj kúsky si necháva pre seba...Jej kamenné poklady obdivovala aj Tatiana Šušková.

Čo ma živí, čo ma teší - Lenka Šarközyová 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Veselé kamene a optimisticky naladenú pani učiteľku Lenku Šarközyovú nám predstavila Tatiana Šušková.


Autor: Tatiana Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame