Začiatky organistu Stanislava Tichého

Začiatky organistu Stanislava Tichého

Meno Stanislava Tichého poznajú aj naši poslucháči. Teraz v čase vysielania rozhlasových bohoslužieb je jeho meno spojené najmä so sprevádzaním na organe. Jeho životný príbeh je veľmi zaujímavý. Pôvodne vyštudoval celkom iný odbor, a venoval sa organu len ako žiak na základnej umeleckej škole. Jeho kroky k organu i k cirkvi boli postupné. Dnes ho poznajú nielen veriaci bratislavských evanjelických kostolov, ale je zároveň aj pedagógom. Martin Jurčo sa so Stanislavom Tichým stretol.

Začiatky organistu Stanislava Tichého Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Predstavujeme vám organistu Stanislava Tichého. Vyštudoval pôvodne Elektrotechnickú fakultu so zameraním na elektronické počítače, no od začiatku 90. rokov sa venuje najmä hudbe. Je hráčom na organe, pedagógom. Patrí k tým, ktorí radi dávajú rady ako sa zlepšiť pri organovej hre počas liturgie. Ako povedal pred pesničkou Martinovi Jurčovi, najčastejšie hráva v Malom evanjelickom kostole na Panenskej ulici v Bratislave, ale aj v kostole na Legionárskej ulici.

Začiatky organistu Stanislava Tichého 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj počas tejto Veľkej noci ste mohli vidieť Stanislava Tichého ako organistu viacerých prenosov televíznych bohoslužieb. Ak si však vyhľadáte stánku evanjelického cirkevného zboru na Legionárskej ulici v Bratislave, môžete ho vidieť a počuť aj v ich online prenosoch. Jednou z možností ako ho počuť je aj sledovanie našich rozhlasových bohoslužieb v Rádiu Regina.

Autor: Martin Jurčo, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame