Životný štýl Romana Bajzíka

Životný štýl Romana Bajzíka

Romana Bajzíka poznajú ako človeka hneď niekoľkých remesiel. Napriek tomu, že je pedagógom na bratislavskom Konzervatóriu, vídavať ho môžete napríklad v rôznych úlohách na bratislavských korunovačných slávnostiach. Okrem toho je tvorcom historických kostýmov, no hlavne vyrába voskové figuríny. Ako sa už aj mnohí organizátori historických sprievodov presvedčili, jeho vynaliezavosť nepozná hraníc. Najmä v tom – z akých rôznych materiálov sa dajú vyrobiť repliky rôznych historických predmetov. Romana Bajzíka sa Martin Jurčo opýtal aj na to – kde bol základ v tejto jeho vynaliezavosti.

Roman Bajzík 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes vám predstavujeme Romana Bajzíka, ktorý je rovnako doma v Bratislave, ale aj neďaleko Topoľčian, kde má svoje kráľovstvo starých vecí. No my sa dnes s ním rozprávame aj o jeho práci, ktorá je jeho záľubou. Okrem techniky študoval operný spev a opernú réžiu a je pedagógom na bratislavskom Konzervatóriu. Zároveň spolupracuje s celým radom umeleckých inštitúcií, môžeme povedať, že je hercom, spevákom, ale aj veľmi zručným majstrom pri výrobe kostýmov a voskových figurín. S Romanom Bajzíkom sa nielen o jeho práci rozprával Martin Jurčo.

Roman Bajzík 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Samozrejme, tieto slová Romana Bajzíka platia hlavne v čase, keď nie sú v platnosti rôzne protiepidemické opatrenia.  Potom vás na svojom mlyne rád privíta.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame