Spomienka na skladateľa Milana Nováka

Spomienka na skladateľa Milana Nováka

Jeho meno je  spojené so všetkými hudobnými žánrami. Napísal niekoľko populárnych pesničiek napríklad pre Ivana Krajíčka, muzikál Opera Mafioso alebo Plná poľná lásky, stovky symfonických a komorných skladieb, filmovú a scénickú hudbu. Hovoríme o hudobnom skladateľovi Milanovi Novákovi. Z tohto sveta odišiel pred rokom.
Väčšiu časť svojho života pôsobil ako umelecký šéf Vojenského umeleckého súboru v Bratislave, no bol hlavne veľmi aktívny ako hudobný skladateľ. Celý život pracoval v Bratislave a po sedemdesiatke sa presťahoval do Popradu. Aktívny bol do posledných dní svojho života. Pripomeňme si Milana Nováka s Martinom Jurčom.

Spomienka na skladateľa Milana Nováka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Naposledy sa meno Milana Nováka pripomenulo pred štyrmi rokmi, keď oslavoval deväťdesiatku. Vtedy mu venovali aj otvárací program piešťanského hudobného festivalu, a jednu z jeho premiérových skladieb hrala Slovenská filharmónia. Zomrel pred rokom v máji vo veku 94 rokov.
Doménou Milana Nováka bola však komorná hudba – a písal najmä skladby so sólom pre harfu. My si teraz pripomenieme jeho prácu v oblasti filmovej hudby – a vypočujeme si skladbu z filmu Šťastie príde v nedeľu.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame