Spomínali na herečku Vilmu Jamnickú

Spomínali na herečku Vilmu Jamnickú

Herečka Vilma Jamnická bola synonymom dlhovekosti a neskutočného množstva energie. Celý život sa venovala nielen herectvu, ale aj astrológii. Mnohí Bratislavčania poznali jej dom nad hradom, kde prijímala návštevy a najmä záujemcov o horoskopy a astrológiu. Jej večnou inšpiráciou bol manžel, divadelný režisér a recitátor Ján Jamnický, ktorý ju naučil aj zdravému životnému štýlu. Aj keď zomrel pred viac ako 50-timi rokmi, nezabudla naňho nikdy. Nielen herci, ale aj široká verejnosť sa zišla v jednom z bratislavských kultúrnych domov a spomínala na Vilmu Jamnickú. Medzi nimi bola aj novinárka Marika Studeničová, ktorá s ňou vydala niekoľko kníh. A nedávno vydala aj ďalšiu – už spomienkovú. Martin Jurčo sa jej pýtal aj na ich prvé stretnutie.

Vilma Jamnická - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme o herečke Vilme Jamnickej. Mala rada nielen prácu v divadle, pred kamerou, ale mala najmä rada astrológiu. Bola narodená v znamená škorpióna – a vďaka svojim schopnostiam mala veľmi dobrý nos na ľudí. A vedela aj odlišovať ich temperament a charaktery. Ešte v osemdesiatych rokoch napísala knihu Letá a zimy s Jánom Jamnickým. Ďalšie knihy Vilmy Jamnickej vyšli už v spolupráci s novinárkou Marikou Studeničovou. Martinovi Jurčovi povedal jednu zo spomienok na Vilmu aj herec Milan Kňažko.

Vilma Jamnická - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vilma Jamnická sa dožila 102 rokov. Pre bežných smrteľníkov je najmä príkladom pozitívneho a zdravého životného štýlu. Aj to všetko jej prinieslo dlhovekosť. Niektoré zo životných receptov zanechala aj vo svojich knihách.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame