Slávne futbalové dvojičky Ján a Jozef Čapkovičovci oslávia zajtra narodeniny

Slávne futbalové dvojičky Ján a Jozef Čapkovičovci oslávia zajtra narodeniny

Najznámejšie slovenské futbalové dvojčatá, bývalé opory Slovana Bratislava a československej reprezentácie - Jozef a Ján Čapkovičovci oslavujú zajtra 11. januára 75. narodeniny. Pri tejto príležitosti si s nimi na ich športové začiatky, ale aj futbalovú kariéru zaspomínala Tatiana Šušková. Najskôr ju však zaujímalo, ktorý z bratov je starší?

Čapkovičovci - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bratov Čapkovičovcov, ktorí zajtra oslávia okrúhle životné jubileum nespája len súrodenecké puto, ale aj takmer identická futbalová kariéra, ktorá bola spojená predovšetkým s bratislavským Slovanom. S futbalom obaja začínali v Červenej hviezde Bratislava, ako 19-ročným im však učarovali belasé farby Slovana. V belasom drese dvojčatá oslavovali v roku 1969 triumf v Pohári víťazov pohárov, keď Slovan v bazilejskom finále zdolal slávnu Barcelonu. Obaja bratia získali so Slovanom tri tituly majstra Československa a dvakrát triumfovali v Československom pohári. Ich charakteristickou črtou bola podľa odborníkov čistota hry a Jozef aj Ján okrem viacerých futbalových kvalít disponovali na tú dobu výnimočnou rýchlosťou. Tatiane Šuškovej povedali.

Čapkovičovci - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak aj v Rádiu Regina sa pripájame u najznámejších futbalových dvojičiek v dejinách československého a slovenského futbalu Jozefa a Jána Čapkovičovcov ku gratulantom.

Autor: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame