Čo ma živí, čo ma teší - Michal Slanička v médiách pôsobí ako rozhlasový a televízny redaktor od svojich 18. rokov

Čo ma živí, čo ma teší - Michal Slanička v médiách pôsobí ako rozhlasový a televízny redaktor od svojich 18. rokov

Aj vám sa už stalo, že ste sa  mesiace, či dokonca možno roky, stretávali v práci s kolegom, pričom  ste vôbec netušili, aké má záľuby, čo robí vo svojom voľne a aké má sny? Janka Bleyová v jednom kníhkupectve – takto „objavila“ jedného nášho rozhlasovo – televízneho kolegu. Zaujal ju totiž historický román, v ktorom sa Michal Slanička, venoval epidémii cholery na našom území. Pri jeho napísaní ho vraj inšpiroval Dámsky klub, v ktorom bola reč o aktuálnej pandémii novým koronavírusom. Michal Slanička, rodák zo Žiliny po prvej otázke, pochopiteľne svoje spomienky, začal odvíjať práve od tohto mesta.

Čo ma živí Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Redaktor, moderátor a scenárista RTVS, Michal Slanička nielenže na svojom konte má už sedem kníh, ale nie sú mu cudzie, ani rôzne charitatívne projekty zamerané na vzdelávanie detí, či ochranu prírody. Janka Bleyová však v našom kolegovi odkrýva aj jeho ďalší rozmer – lásku k všetkému, čo sa spája s drotárskym remeslom. K jej úvahe, že je zrejme najlepším redaktorom medzi drotármi a najlepším drotárom medzi redaktormi - sa Michal Slanička s úsmevom pridal.

Čo ma teší Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Drotárskym snom - nášho kolegu Michala Slaničku - je vyrobiť si z jemného drôtu Betlehem, ktorý mu bude robiť radosť možno už na budúce Vianoce.

Autor: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame