Nudili ste sa pri čakaní na jedlo v reštauácii? Tento čas by ste mohli využiť napríklad aj na to, aby ste si pri obednom menu našli odkaz na informácie a krátke video o výrobe produktu alebo jedla, ktoré si chcete objednať. S nápadom, ako prepojiť hotely a reštaurácie s miestnymi dodávateľmi kvalitných produktov, uspeli študenti Hotelovej akadémie v Nitre v súťaži startlabov zameraných na kvalitné slovenské potraviny. Súťaž bola podporená Európskou úniou a jedným z garantov bola aj Slovenská poľnoshopodárska univerzita v Nitre. Jolana Čuláková najskôr oslovila Andreu Bakošovú, projektovú manažérku súťaže Challenge Labs 2021.
Študenti z Nitry zvíťazili v agrifood súťaži
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Mladí inovátori zo Spojenej školy v Nitre, ktorej súčasťou je Hotelová akadémia, plánujú vo svojom projekte pokračovať aj po skončení lockdownu a chcú si ho v praxi odskúšať. Chceli by ho ponúknuť hotelom, penziónom a reštauráciám a regionálnym výrobcom na Slovensku, ktorí oň prejavia záujem.