Ryby a ich produkcia

Ryby a ich produkcia

Juraj Vaicenbacher zo Stupavy sa už niekoľko rokov profesionálne venuje chovu rýb. Kapry chová vo veľkých rybníkoch, ktoré sa v lete prehrievajú. Tesne pred sviatkami ich presťahuje do sádok, kde ryby strávia posledné zvyšky potravy a vyčistia si organizmus. Je to vraj najužitočnejší spôsob, ako pripraviť rybu o tuk, aby mala pevné mäso. A teší ho, že ľudia kupujú pred Vianocami radšej živé ako vyčistené ryby - ako je kapor, amur alebo sumec. Či je dostatočná produkcia rýb z nášho domáceho chovu a prečo by sme mali často jesť najmä čerstvé sladkovodné ryby – to boli témy, o ktorých sa Miroslav Würfl rozprával so skúseným chovateľom zo Stupavy, Jurajom Vaicenbacherom... ovocia, či orieškov do cesta aj na sviatočnú vianočku. 

Ryby a ich produkcia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A čo majú z rýb ľudia najradšej na sviatočnom stole? Prvenstvo majú kapry – hneď po nich nasleduje amur, sumec, úhor a šťuka. Obľúbený začína byť aj sumček africký. Nerozvarí sa, takže sa hodí do perkeltu, aj na halászlé.  Ak sa ešte len rozhodujete, čo si zadovážite na Vianoce, spomeňte si na radu skúsených rybárov: „Najlepšia ryba je čerstvá ryba“...

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame