Slamové víno

Slamové víno

Výroba vína má na Slovensku pevné korene. Môžeme sa pochváliť naozaj kvalitnou produkciou, aj preto je vinárstvo často označované aj za výkladnú skriňu nášho poľnohospodárstva. Naši vinári dorábajú aj rôzne špeciality, medzi ktoré určite patrí aj slamové víno. Práve to len pred pár dňami zamierilo do lisu v Topoľčiankach. Ako sa vlastne vyrába? Zisťovala Jana Obrancová.

Slamové víno - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slamové víno takpovediac dozrelo na povalách a vinári tak hrozno zo slamového zberu mohli zlisovať. Výsledkom bude vinárska špecialita a delikatesa, ktorá má však aj svoju cenu. Prečo? Pokračuje Jana Obrancová.

Slamové víno - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Chuť slovenských slamových vín oslovila v uplynulých rokoch aj porotcov na medzinárodných súťažiach. Napríklad vlani sa slamové víno z Topoľčianok umiestnilo na najväčšej vinárskej svetovej súťaži v Rakúsku, na druhom mieste, a v rokoch predtým až dvakrát obsadilo prvú priečku – a to  navyše s pravou slovenskou odrodou Devín.

Autor: Jana Obrancová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame