Aj na Slovensku vieme vo veľkom pestovať tulipány

Aj na Slovensku vieme vo veľkom pestovať tulipány

Aj na Slovensku máme malé Holandsko. Práve s touto krajinou totiž úzko súvisí pestovanie tulipánov. Pestujeme ich však samozrejme aj u nás – a kvitnú dokonca už od januára po dnešné dni. Jana Obrancová sa aj s mikrofónom bola na ne pozrieť u pestovateľa v Úľanoch nad Žitavou.

Aj na Slovensku vieme vo veľkom pestovať tulipány - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sme na návšteve v takpovediac malom Holandsku, teda na kvetinovej farme v Úľanoch nad Žitavou, kde už od januára postupne kvitnú tulipány. Pod týmto názvom sa ukrýva omnoho viac, ako len klasické tulipány, ktoré poznáme azda od mala z kvetinových záhonov. Viac už Jana Obrancová.

Aj na Slovensku vieme vo veľkom pestovať tulipány - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vypestovať krásny tulipán sa dá aj doma v záhrade, treba na to však myslieť už na jeseň, kedy sa dávajú do zeme cibuľky. Ak ste tak pred pár mesiacmi urobili, kvety vás potešia už približne o mesiac.

Autor: Jana Obrancová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame