Včelárstvo a včelársky chodník

Včelárstvo a včelársky chodník

Ten, kto v Piešťanoch prechádza po Brezovej ulici, si isto všimol panely v areáli Strednej odbornej školy záhradníckej, na ktorých si môže prečítať detaily zo života včiel i včelára. Dozvie sa nielen známy fakt, že včely sú užitočné predovšetkým ako opeľovače a produkty sú iba bonusom, ale napríklad aj to, ako a kde sa množia a na ktoré ochorenia pomáha inhalácia vzduchu z úľa.  Aj to je výsledok vzdelávania v predmete včelárstvo. Viac Ivete Pospíšilovej povedala riaditeľka školy Eva Stručková.

Včelárstvo a včelársky chodník 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Predmet včelárstvo v súčasnosti študuje 20 žiakov a krúžok navštevujú pravidelne raz do týždňa piati. Beáta a Erika chodievajú s včelárom Pavlom Ištvánom na včelnicu aj častejšie, pretože sa včelárstvu aj s podporou svojich rodičov chcú venovať i po absolvovaní strednej školy.

Jedným z  včelárov, ktorý začínal práve v záujmovom krúžku na Strednej odbornej škole záhradníckej v Piešťanoch je známy ekoaktivista zo združenia Orava za čisté ovzdušie Šimon Masničák. V tomto období majú aj piešťanské školské včely najviac práce, ale kto sa o ne postará okrem včelára Pavla Ištvána počas prázdnin? Obe iniciatívne študentky totiž pôjdu domov, mimo Piešťan.  Ivete Pospíšilovej povedala Erika Zámeková.

Včelárstvo a včelársky chodník 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zanietených mladých včelárov s vedúcim krúžku Pavlom Ištvánom nájdete v Strednej odbornej škole záhradníckej v Piešťanoch každú stredu. V prípade záujmu vás ochotne prevedú náučným chodníkom i včelnicou. Škola sa nachádza na Brezovej ulici.

Autor: Iveta Pospíšilová, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame