Ako vyriešime technické nerovnosti v školách?

Ako vyriešime technické nerovnosti v školách?

Ako vyriešime technické nerovnosti v školách? Táto téma sa stala ešte aktuálnejšou počas pandémie. Viac ako jeden rok sa jej venujú riaditelia škôl a aj združenia, ktoré v školstve  pôsobia a hovoria o pomoci vďaka zavedeniu digitálneho príspevku. Technika často na školy nie je distribuovaná adekvátne, nastávajú problémy so servisom či so sieťou. S  autormi projektu a aj s ďalšími zainteresovanými k téme sa rozpráva Beáta Repíková a oslovila najskôr jedného z autorov myšlienky zavedenia digitálneho príspevku v školách - Petra Andreánskeho z Inštitútu duševnej práce.

Ako vyriešime technické nerovnosti v školách? I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Riaditelia škôl a aj združenia, ktoré v školstve pôsobia hovoria, že by im pomohlo  zavedenie digitálneho príspevku, pričom by išlo o službu a nielen o nákup digitálnej techniky .  Beáta Repíková oslovila jedného z autorov myšlienky zavedenia digitálneho príspevku v školách - riaditeľa Strednej priemyselnej školy strojníckej na Fajnorovom nábreží a prezidenta Asociácia stredných odborných škôl Slovenska Felixa Döményho s otázkou, ako sú aktuálne  teraz vybavení počítačmi a pracovníkmi, ktorí robia servis?

Ako vyriešime technické nerovnosti v školách? II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Téme  vyrovnanie  technických nerovností v školách a digitalizácii vôbec sa budeme ešte  venovať. Pripravujeme diskusiu aj s účasťou ministerstva školstva vedy a výskumu SR.

Autor: Beáta Repíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame