Aká je kvalita včelích produktov? Aký majú obsah jednotlivých biologicky aktívnych zložiek? Tento výskum realizujú v Laboratóriu apidológie a apiterapie v Ústave molekulárnej biológie Slovenskej akadémie vied. Mária Babinská navštívila ústav a oslovila vedúceho vedeckého pracovníka Juraja Majtána.
Aká je kvalita včelích produktov? I.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
V Ústave molekulárnej biológie skúmajú okrem medu aj iné včelie produkty. V laboratóriu používajú rôzne vzácne prístroje, úplnou novinkou od januára je ultrazvukové zariadenie, no pomáha im aj inkubátor. Mária Babinská oslovila Marcelu Bučekovú.
Aká je kvalita včelích produktov? II.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Molekulárni biológovia zo SAV nadviazali spoluprácu so Štátnym veterinárnym a potravinovým ústavom a ústav si túto novú metodiku zaradil medzi svoje akreditované služby pre verejnosť nielen na Slovensku, ale aj v celej Európe. Ide o stanovanie antibakteriálnej aktivity medu, využijú to laici, ale aj včelári.