Polstoročie existencie Hvezdárne a planetária v Hlohovci

Polstoročie existencie Hvezdárne a planetária v Hlohovci

Hvezdáreň a planetárium Milana Rastislava Štefánika v Hlohovci funguje už 50 rokov. Už od svojho vzniku je prepojená nielen so životom v meste, ale aj v celom Trnavskom kraji. Vďaka plánovanej 10-miliónovej investícii by sa mala táto inštitúcia stať jedným z najmodernejších astronomických pracovísk v strednej Európe. Viac o histórii, ale aj budúcnosti hvezdárne povie Vlasta Cigánková:

Polstoročie existencie Hvezdárne a planetária v Hlohovci I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hvezdáreň a planetárium Milana Rastislava Štefánika v Hlohovci slávi polstoročie svojej existencie. Napriek mnohým úspechom, ktoré dosiahli jej pracovníci v minulosti, chce držať krok s novými trendami. V budúcich rokoch by z hlohoveckej hvezdárne malo vzniknúť vďaka eurofondom jedno z najmodernejších astronomických pracovísk v strednej Európe. Viac povie Vlasta Cigánková:

Polstoročie existencie Hvezdárne a planetária v Hlohovci II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Vlasta Cigánková, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame