V našich školách, základných či stredných, sa čoraz viac dostáva do popredia projektové vyučovanie. Možno k nemu priradiť aj stredoškolskú odbornú činnosť, v ktorej sú výsledkom aj praktické rady, knihy či brožúrky, ktoré vyrobia študenti. V Strednej odbornej škole gastronómie a hotelových služieb v Bratislave na Farského ulici v Petržalke sa teraz študenti venujú novým gastronomickým trendom, napríklad ako vyrobiť chutné zákusky už z overených ingrediencií. Tak vznikne napríklad „croissantmuffin“ . Beáta Repíková oslovila najskôr študentku – Dominiku Feketeovú, ktorá pracovala na téme: špeciálne stravovanie nie je žiadne strachovanie - úspech ju motivuje.
Praktické vyučovanie a nové trendy v gastro službách Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. My vám v našich kulináriách RRZ prinesieme recepty, ktoré budú takou malou ukážkou toho, ako dokážu kombinovať rôzne chute v prospech zdravia študenti SOŠ gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Petržalke. S Dominikou Feketeovou budeme variť v polovici novembra a piecť začiatkom decembra.