Grilovaný zubáč s listovým špenátom na smotane s petržlenovými zemiakmi

Grilovaný zubáč s listovým špenátom na smotane s petržlenovými zemiakmi

Pestrý jedálny lístok je zárukou dobrého zdravia. To, že sem-tam z neho dokážeme vynechať nezdravé jedlá a trochu ho obohatiť aj o ovocie a zeleninu, nestačí. Stále sa na ňom objavuje málo rýb. Už naši predkovia poznali príslovie: „Kto je ryby v každom čase, ten je zdravý a štíhly v páse." Miroslava Würfla preto ani neprekvapilo, keď mu šéfkuchár z bratislavského hotela na Vysokej ulici Richard Šafárik povedal názov dnešného receptu...

Grilovaný zubáč s listovým špenátom na smotane s petržlenovými zemiakmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na 4 porcie potrebujeme 800 g zubáča, 200 g čerstvého špenátu (listy), smotanu na varenie 2 dcl, olej 1 dcl, cesnak 50 g, cibuľu 100 g, soľ, nové zemiaky 600 g, maslo 50 g, 1 citrón a petržlenovú vňať 20 g.

POSTUP:

Zubáča si umyjeme, nasolíme, upečieme ho na oleji na rozpálenej panvici z oboch strán do chrumkava. Cibuľu nakrájame na kocky a na panvičke ju orestujeme, pridáme umytý a osolený špenát, podusíme ho, pridáme smotanu a trošku cesnaku. Zemiaky si v slanej vode uvaríme a scedíme. Na uvarené zemiaky položíme kúsky masla a nasekanú petržlenovú vňať. Jedlo ozdobíme plátkom citrónu a môžeme podávať.

Autor: Miroslav Würfl Ilust. foto: tamystika

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame