Poznáte tú situáciu, mäso sa zje do posledného kúsku, no varené zemiaky zostanú. Aj cestovín sa niekedy zbytočne veľa uvarí, alebo sa nám zvýši ryža. Foodblogerka Lucia Grigová, s ktorou celý týždeň kuchtíme, má rada okrem rizota aj ryžové guľky do polievky. Tie robí tak, že dá dokopy uvarenú ryžu, detskú krupicu a vajíčko, vymieša si cestíčko a potom formuje guľky. Okrem toho chystá aj ryžové placky, recept v skratke povedala Márii Babinskej.
Varíme zo zvyškov
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Foodblogerka Lucia Grigová má na svojom blogu do poslednej omrvinky viaceré recepty ako spracovať potraviny, ktoré nám zostanú. Dnes nám dala viaceré tipy, ako si poradiť s prílohami.
Napríklad zemiakovú kašu, ktorá nám zostala vložíme do maslom vymazanej muffinovej formy, môžeme do nej pridať varený hrášok, posypať ľubovoľným tvrdým syrom a len to zapečieme v rúre. Je to veľmi jednoduchý recept, ktorý nám oživí jedálniček.