Varíme zo zvyškov

Varíme zo zvyškov

Poznáte tú situáciu, mäso sa zje do posledného kúsku, no varené zemiaky zostanú. Aj cestovín sa niekedy zbytočne veľa uvarí, alebo sa nám zvýši ryža. Foodblogerka Lucia Grigová, s ktorou celý týždeň kuchtíme, má rada okrem rizota aj ryžové guľky do polievky. Tie robí tak, že dá dokopy uvarenú ryžu, detskú krupicu a vajíčko, vymieša si cestíčko a potom formuje guľky. Okrem toho chystá aj ryžové placky, recept v skratke povedala Márii Babinskej. 

Varíme zo zvyškov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

  

Foodblogerka Lucia Grigová má na svojom blogu do poslednej omrvinky viaceré  recepty ako spracovať potraviny, ktoré nám zostanú. Dnes nám dala viaceré tipy, ako si poradiť s prílohami. 
Napríklad zemiakovú kašu, ktorá nám zostala vložíme do maslom vymazanej muffinovej formy, môžeme do nej pridať varený hrášok, posypať ľubovoľným tvrdým syrom a len to zapečieme v rúre. Je to veľmi jednoduchý recept, ktorý nám oživí jedálniček.  

Autorka: Mária Babinská; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame