Jahňacie pečené

Jahňacie pečené

Čo si dnes upečiete? Ak počúvate naše kulinárium už od pondelka, tak jeho tému určite poznáte. Ak nie, Martina Gondeková z Výskumného ústavu živočíšnej výroby v Lužiankach spolu s našim kolegom Michalom Hercegom vám obsah pekáča hneď priblížia.

Jahňacie pečené Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujme ešte raz. Jahňaciu pečeň opražíme na cibuľke. Pridáme žemle namočené v mlieku, vajíčko, soľ a čierne korenie. Všetko zmiešame a naplníme do jahňacieho mäsa. Pečieme asi dve hodiny pri teplote 180 stupňov Celzia. Martina Gondeková odporúča pred vložením do rúry prikryť mäso plátkom dobrej slaniny. Mäso môžete obohatiť aj bylinkami na ochutenie, napríklad rozmarínom, šalviou alebo majoránkou.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame