Jahňací chrbát

Jahňací chrbát

Dnešný recept bude posledný zo série jahňacích. Michalovi Hercegovi ho povedala Martina Gondeková, ktorá sa aj vo svojej práci zaoberá kvalitou mäsa. Na aký ďalší spôsob sa teda dá jahňacina upraviť?

Jahňací chrbát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako si pripravíme jahňací chrbát? V mažiari podrvíme čierne korenie, rozmarín, šalviu, majorán, červenú papriku a rascu. Chrbát natrieme a pridáme aj cesnak. Ak nemáme tieto voňavé prísady podrvené, môžeme vetvičku položiť priamo na mäso. Mäso prikryjeme aj dvomi-tromi plátkami slaniny. Pečieme približne hodinu a pol pri teplote 180 stupňov Celzia. Ideálnou prílohou k jahňaciemu chrbtu je grilovaná zelenina alebo opekané zemiaky.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame