Morčací plátok

Morčací plátok

Tento týždeň vám ponúkame  recepty z reštaurácie na Košickej ulici v Bratislave. Ten dnešný bude možno trochu netradičný, ale držíme sa zásady, že aj naše gazdinky sa chcú stravovať zdravo a chutne.  Hlavnú úlohu v ňom zohrá morčacie mäso. S kuchárom Róbertom Šoltom sa porozprával Miroslav Würfl.

Morčací plátok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

  

To bol Róbert Šolta z reštaurácie na Košickej ulici v Bratislave, ktorý dnes pripravoval morčací plátok pod perinou.


Na 2 porcie potrebujeme: 

200 g morčacieho mäsa
50 g strúhaného syra
1 vajíčko
2 deci smotany 
1 paradajku
4 plátky syra
trošku oleja
soľ
a čierne korenie.

Postup:

Morčacie mäso si nakrájame na tenké plátky ako na rezne. Naklepeme ich, osolíme, okoreníme a pečieme na panvici z oboch strán na horúcom oleji asi 5-7 minút.  Mäso si uložíme na plech a medzitým zmiešame postrúhaný syr, vajíčko a smotanu. Túto zmes položíme na plátok a pri teplote 180°Celzia pečieme 10 minút. Potom na mäso pridáme paradajku a plátky syra - a necháme ešte 5 minút dopiecť.  Podávame s ryžou alebo s varenými zemiakmi a sezónnym šalátom...

Zajtra si pripravíme zbojnícku pochúťku.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame