Tento týždeň vám ponúkame recepty z reštaurácie na Košickej ulici v Bratislave. Ten dnešný bude možno trochu netradičný, ale držíme sa zásady, že aj naše gazdinky sa chcú stravovať zdravo a chutne. Hlavnú úlohu v ňom zohrá morčacie mäso. S kuchárom Róbertom Šoltom sa porozprával Miroslav Würfl.
Morčací plátok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bol Róbert Šolta z reštaurácie na Košickej ulici v Bratislave, ktorý dnes pripravoval morčací plátok pod perinou.
Na 2 porcie potrebujeme:
200 g morčacieho mäsa
50 g strúhaného syra
1 vajíčko
2 deci smotany
1 paradajku
4 plátky syra
trošku oleja
soľ
a čierne korenie.
Postup:
Morčacie mäso si nakrájame na tenké plátky ako na rezne. Naklepeme ich, osolíme, okoreníme a pečieme na panvici z oboch strán na horúcom oleji asi 5-7 minút. Mäso si uložíme na plech a medzitým zmiešame postrúhaný syr, vajíčko a smotanu. Túto zmes položíme na plátok a pri teplote 180°Celzia pečieme 10 minút. Potom na mäso pridáme paradajku a plátky syra - a necháme ešte 5 minút dopiecť. Podávame s ryžou alebo s varenými zemiakmi a sezónnym šalátom...
Zajtra si pripravíme zbojnícku pochúťku.