Pestrý jedálny lístok je zárukou dobrého zdravia. Podľa odborníkov však ešte stále konzumujeme málo rýb. Preto sa zameriame práve na túto oblasť. Priamo v kuchyni bufetu na Velehradskej ulici v Bratislave porozprávala Miroslavovi Würflovi podrobnosti z dnešného receptu Alžbeta Taragelová.
Treska Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Budeme potrebovať:
na hráškovú omáčku :
50 g masla
1 cibuľu
400 g hrášku
4 dcl zeleninového vývaru
200 ml smotany na šľahanie
na dochutenie soľ , mleté čierne korenie a muškátový orech
na zemiaky s treskou potrebujeme :
600 g malých zemiakov
40 g masla
soľ
800 g filety z tresky
mleté čierne korenie
a hladkú múku na obalenie
POSTUP:
Najskôr si pripravíme hráškovú omáčku. V hrnci si na masle speníme na drobno nakrájanú cibuľu, prisypeme 300 g hrášku a orestujeme. 100 g hrášku si odložíme nabok, ten potom vsypeme až do hotovej omáčky. Orestovaný hrášok zalejeme zeleninovým vývarom a asi 20 minút povaríme – potom ho vymixujeme. Pyré znova privedieme do varu, pridáme zvyšný hrášok, prilejeme smotanu na zjemnenie, dochutíme soľou, korením a muškátovým orechom. Medzitým si v slanej vode uvaríme zemiaky, aby sme mali hotovú prílohu. Filety tresky osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji. Podávame ich spolu s hráškovou omáčkou a varenými zemiakmi...
Zajtra si pripravíme encián v lístkovom cestíčku...