Treska

Treska

Pestrý jedálny lístok je zárukou dobrého zdravia. Podľa odborníkov však ešte stále konzumujeme málo rýb. Preto sa zameriame práve na túto oblasť. Priamo v kuchyni bufetu na Velehradskej ulici v Bratislave porozprávala Miroslavovi Würflovi  podrobnosti z dnešného receptu Alžbeta Taragelová. 

Treska Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Budeme potrebovať:
na hráškovú omáčku :   

50 g masla  
1 cibuľu
400 g hrášku 
4 dcl  zeleninového vývaru
200 ml smotany na šľahanie
na dochutenie soľ , mleté čierne korenie a muškátový orech

na zemiaky s treskou potrebujeme :   

600 g malých zemiakov  
40 g masla   
soľ
800 g filety z tresky
mleté čierne korenie
a hladkú múku na obalenie

POSTUP:

Najskôr si pripravíme hráškovú omáčku. V hrnci si na masle speníme na drobno nakrájanú cibuľu,  prisypeme 300 g hrášku a orestujeme.  100 g hrášku si odložíme nabok, ten potom vsypeme až do hotovej omáčky.  Orestovaný hrášok zalejeme zeleninovým vývarom  a asi 20 minút povaríme – potom ho vymixujeme. Pyré znova privedieme do varu, pridáme zvyšný hrášok, prilejeme smotanu na zjemnenie, dochutíme soľou, korením a muškátovým orechom. Medzitým si v slanej vode uvaríme zemiaky, aby sme mali hotovú prílohu.  Filety tresky osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej  múke a opečieme na oleji. Podávame ich spolu s hráškovou omáčkou a varenými zemiakmi...

Zajtra si pripravíme encián v lístkovom cestíčku...
 

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame